voeding

allerlei leuke weetjes, zie rechts in het groene submenu

Zelf jametiketten maken!

  • *8 groenten die je opnieuw kan laten groeien.
  • * kaneel & honing
  • *Honing als antibiotica (Engelstalig)
  • *tegen kwikbelasting (van het eten van vis onder andere):  aardbeien en pindakaas.
  •  De 100% natuurlijke pindapasta van Body & Fit, zie bovenaan deze pagina. (2,95 euro voor een pot van 500 gr momenteel...) is geweldig van smaak. Laat het nu ook nog eens supergoed voor je zijn als je veel vis eet of een toxische kwikbelasting hebt!! Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de volgende voedingsstoffen het kwik in je lichaam bindt en doet verdwijnen: Chlorella voor 99%, *Hennep voor 98%, Pindakaas voor 96%, Aardbeien, vers of bevroren, voor 95%, Frambozen voor 92%, cacaopoeder voor 91%, tarwegras voor 90%, tarwebloem voor 86%, spirulina voor 83%, bosbessen voor 83%, mango's voor 73%, tropicana sinaasappelsap voor 54%, bruine rijst voor 53%, bietjes voor 20%.
  • waar aardbeien nog meer goed voor zijn (anti oxidant, tegen gastritis) (Engelstalig)
  • cacao of chocola gaat ontstekingen in de maag en darmen tegen. (Engelstalig)
  • koffie tegen colon-cancer (Engelstalig)
  • bonen om je cholesterol te verlagen (Engelstalig)
  • walnoten: waarom zijn ze eigenlijk goed voor je hersenen? De signatuurleer deed het gewoon op hoe ze er uit zien, maar er zit lipoic acid, omega 3 en 6 in, als je de vliesjes mee opeet. (Engelstalig).
  • Hoe gezond is soja echt? door Jesse vd Velde
    Soja kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: gefermenteerde soja
    en ongefermenteerde soja. Alle soja zoals: soja melk, soja yoghurt, soja burgers e.d.
    zijn ongefermenteerd.
     
    Soja is een peulvrucht (net als kikkererwten, doperwten, linzen, bonen en pinda's). 
    En een belangrijk kenmerk van peulvruchten is dat ze fytinezuur bevatten.
     
    Fytinezuur is een antinutriënt, oftewel een anti-voedingsstof, een stof die essentiële 
    voedingsstoffen aan ons lichaam onttrekt.
     
    Fytinezuur bindt zich aan de mineralen zink, ijzer, calcium en magnesium (Dendougui et al., 2004), 
    die daardoor minder opneembaar worden voor ons lichaam. 
     
    Dit betekent dus dat als je dagelijks veel fytinezuur binnenkrijgt, 
    je kans hebt om een mineralentekort te krijgen (Oberleas, 1973; Hurrell, 2003; Mangels et al., 2003). 
     
    En dat is een van de redenen waarom ik absoluut geen fan ben van ongefermenteerde
    soja, en dus de meeste soja producten.